Hjem> Nyheter> Hvordan legge til en driver til laserdioden din
April 30, 2024

Hvordan legge til en driver til laserdioden din

Laserdioder (LD), også kjent som lysforsterkning ved stimulert utslipp av stråling (laser) -dioder, er kjernekomponenter i laserområdet og laseravstandssensorer. De produserer sammenhengende lys med nøyaktig den samme bølgelengden og fasen, noe som gjør dem svært effektive.

Laserdioder tilbyr flere fordeler, inkludert deres lille størrelse, lett design, lite strømforbruk og enkel kjørekrets. De er også kjent for praktisk modulering og motstand mot mekanisk sjokk og vibrasjoner. Imidlertid er laserdioder følsomme for overstrøm, overspenning og elektrostatisk interferens, så nøye håndtering er nødvendig for å unngå å overskride deres maksimale tillatte parametere.

Laser Diode

 

Her er noen metoder for å kjøre laserdioder:

Konstant strømkilde: Bruk en DC konstant strømkilde, for eksempel en krets bygget med LM317, for å drive laserdioden.

Nåværende begrensende motstand: Koble til en strømbegrensende motstand i serie med laserdiodekretsen og en bypass-kondensator parallelt for stabilisering.

Varmeavledning: Forsikre deg om at riktige varmeavledningstiltak er på plass for å opprettholde dioden innenfor et sikkert temperaturområde. Når laserdioden varmes opp, kan strømmen som strømmer gjennom den øke.

Omvendt spenningsbeskyttelse: For å forhindre skader fra overdreven omvendt spenning, kan raske silisiumdioder kobles til i anti-parallell i begge ender.

Laserdioder kan direkte modulere sin utgangslysintensitet basert på inngangsstrøm på grunn av det for det meste lineære forholdet mellom utgangsoptisk effekt og inngangsstrøm. I praktiske anvendelser brukes ofte en APC) -krets (AUTO Power Control (APC) for å drive laserdioden. Denne kretsen bruker en fotodiode (PD) innebygd i den samme pakken for å motta lys fra LD, og ​​gir tilbakemelding og overvåking av utgangen for å opprettholde en konsistent, nødvendig optisk kraft.

Bildet nedenfor viser en enkel laserdiode APC -stasjonskrets:

Laser Diode

Følgende bilde viser en lasersupporter lagt til Meskernel Laser Distance Module laser distance sensor with green dot
laser distance sensors with green dots

Share to:

LET'S GET IN TOUCH

Vi vil kontakte deg umiddelbart

Fyll ut mer informasjon slik at det kan komme i kontakt med deg raskere

Personvernerklæring: Ditt personvern er veldig viktig for oss. Vårt selskap lover å ikke røpe din personlige informasjon til noen ekspanien til de eksplisitte tillatelsene dine.

Sende